+32 474/28.76.38 Park den Brandt, Antwerpen (Ingang: Acacialaan)Atlantikwall | Luchtoorlog | V-Wapens

OMD2017 – Succes in het Stadspark!

Sep
10
2017

Het moet zo’n 73 jaar geleden zijn dat er zoveel nieuwsgierigen stonden te popelen om één van de bunkers in het Stadspark te betreden. Met meer dan 750 bezoekers die afwisselend door onze Atlantikwall adviseur en secretaris door de bunker geleid werden was het zeker een succes te noemen. Wij danken hen allen graag voor hun bezoek, geduld en interesse!

Gezien het beperkte aantal personen dat per rondleiding toegelaten kon worden vormde zich al snel een wachtrij zodat we kunnen stellen dat er ongetwijfeld nog veel meer mensen een kijkje wilden nemen.

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de bunker te bezoeken moesten de gepassioneerde gidsen hun rondleiding beperken tot max. 10 minuten wat, ondanks de eerder beperkte grootte en inhoud van de kamers, voor hen toch 8 uur lang een uitdaging bleef. Aan de vele positieve reacties hopen wij te kunnen concluderen dat het voor de meeste bezoekers alvast een boeiende kennismaking was met een stukje Antwerps Atlantikwall erfgoed.


Aan de infostand konden de bezoekers nog meer informatie vinden en uitleg krijgen van Erfgoed Stadsmedewerker G. Troupin. Als kers op de taart waren er afzonderlijk ook elk uur 2 rondleidingen te volgen over de geschiedenis van het Stadspark zelf.

Verzorgd door gidsen van Visit Antwerpen vormden deze de perfecte voorbereiding of aanvulling op een bezoek aan de bunker. Wij kijken uiteraard reeds uit naar een volgende editie van Open Monumentendag waarop de rijke geschiedenis van Antwerpen’s groene hart kan belicht worden.

Informatie die te bekijken was op de stand (klik op een afbeelding om ze te vergroten).

Als vzw Bunker & Vliegtuig Archeo Antwerpen bedanken wij naast de vele bezoekers die het evenement tot een succes maakten natuurlijk ook alle instanties en medewerkers die dat mogelijk maakten. Wij hopen jullie allemaal alvast ook in Park den Brandt ooit eens te mogen ontvangen!

—–
Was u op dit evenement aanwezig en trok u hier één of meerdere foto’s die u met ons wilt delen voor ons archief en/of openbaar gebruik op de site? Zoals u mogelijk hebt gemerkt aan het artikel beschikken we momenteel niet over foto’s van OMD2017 in de bunker zelf, alvast bedankt!
Alle rechten voorbehouden © vzw Bunker en Vliegtuig Archeo Antwerpen | Links worden aangemoedigd