+32 474/28.76.38 Park den Brandt, Antwerpen (Ingang: Acacialaan)Atlantikwall | Luchtoorlog | V-Wapens

Aug
1
2017

Met Openmonumentendag kan u dit jaar één van de bunkers in het Antwerpse Stadspark bezoeken, in 1943 gebouwd als hoofdkwartier voor de Duitse verdediging van de “Abschnitt Antwerpen”. Onze vzw zal er op 10 september zijn om bezoekers rond te leiden en informeren over de geschiedenis van de bunkers zelf en de locatie waar ze gebouwd werden.

De manschappenbunker van het type 622 werd recent terug toegankelijk gemaakt om de conditie en potentiële inschakeling in het herdenken van WO2 te bekijken. Onze vzw was bij deze rondgang aanwezig en voorzag de kabinetsleden en beleidsmakers van de nodige informatie om zich een beeld te vormen van dit stukje Atlantikwall in het groene hart van Antwerpen.
Wil ook u hier graag meer over te weten komen? Wees er bij en hopelijk geeft u zo mee de aanzet tot het herstel van ook deze bunkersite tot “levend” erfgoed, voor diens bewaring en die van de herinneringen aan deze belangrijke periode.

©Google

Praktische info

    • Zondag 10 september 2017, van 10u00 tot 18u00.
    • Telkens 1 groep tot 10 personen.
    • Veiligheidshelmen worden voorzien en zijn verplicht in de bunker.

Alle informatie en voorwaarden rond dit evenement kan u via onderstaande link ook terugvinden op de Openmonumentendag website.

www.openmonumentendag.be

©Lucid

Alle rechten voorbehouden © vzw Bunker en Vliegtuig Archeo Antwerpen | Links worden aangemoedigd