+32 474/28.76.38 Park den Brandt, Antwerpen (Ingang: Acacialaan)Atlantikwall | Luchtoorlog | V-Wapens

Levend Museum: Mooie finale voor 2017

Dec.
5
2017

Met weer een geslaagde editie van het “Levend Museum” evenement i.s.m. Frontleven 40 – 45 en hun vrienden werd onze laatste opendeurdag een mooie finale voor een geslaagd 2017.

Met de massale opkomst bij de heropening van ons eigen museum dit jaar maar ook bij de speciale openstelling van een stukje Atlantikwall in het Stadspark is duidelijk gebleken dat deze historische locaties een grote interesse kunnen wekken die enkel groter zal worden met de jaren.

Wij hopen natuurlijk ook volgend jaar vanuit deze locaties vele mensen te mogen informeren over hun rol en die van Antwerpen in WO2. Weinig locaties zijn in staat zo “concreet” over te brengen hoe de stad en haar haven, eerst met geluk en later dankzij de verdediging, meermaals van de totale vernietiging bespaard bleven. Ook aan de kust bleek het speciaal openstellen van normaal ontoegankelijke bunkersites op de eerste Belgische Bunkerdag een groot succes en kwamen tienduizenden bezoekers meer te weten over de globale en lokale geschiedenis rond WO2.

Open Monumentendag, zo’n 750 mensen schoven in het Stadspark aan om van het groene decor in de donkere geschiedenis van Antwerpen te duiken.

Ook dit jaar kon ons museum weer meermaals op de hulp rekenen van vzw Frontleven om aan opendeurweekends een unieke dimensie toe te voegen. De laatste was de kerst op de taart waarvoor een talrijk en gevarieerd gezelschap aan gepassioneerde collega’s uitgenodigd werd.
De blikvanger was ongetwijfeld de veldkeuken voor de vele hongerige magen maar ook was er een priester in uniform voor de geestelijke ondersteuning en zelfs de pers om over de opmars richting Berlijn te berichten. In deze editie kwamen dus ook weer vele interessante aspecten in beeld van het leven der soldaten in WO2.


Velen uit het internationale gezelschap moesten vele uren rijden om aan het evenement deel te nemen waarvoor onze vzw hen uiteraard zeer dankbaar is. Wij danken vooral ook de vzw Frontleven 40 – 45 voor hun inzet, doorheen het jaar, en kijken reeds uit naar mogelijk nog grotere samenwerkingen in 2018.

© Olivier Vilain

Klik hier om naar de “Levend Museum” overzichtspagina 2017 te gaan voor veel meer foto’s van het evenement.


Nieuwsitem ATV over het event met re-enactors in actie en leden van Frontleven aan het woord.

Alle rechten voorbehouden © vzw Bunker en Vliegtuig Archeo Antwerpen | Links worden aangemoedigd