+32 474/28.76.38 Park den Brandt, Antwerpen (Ingang: Acacialaan)Atlantikwall | Luchtoorlog | V-Wapens

Geschiedenis komt tot leven – Mei 2014

Mei
4
2014

Vooreerst dankt vzw Bunker en Vliegtuigarcheo Antwerpen, vzw Frontleven ’40-’45, voor hun uiterste medewerking en uitstekende organisatie om dit eerste evenement tot een goed einde te brengen. Het was een daverend succes, méér als honderden bezoekers mochten we aan het Bunkermuseum afklokken. Nog meer bezoekers en alsook ontelbare kinderen die met de ouders meekwamen waren te tellen bij onze twee, voor dit evenement speciaal opengestelde, Hospitaals- en Manschappenbunker!

Zelfs bezoekers uit Virginia (Verenigde Staten van Amerika) waren aanwezig. Zij konden op Zaterdag als Zondag meegenieten van verschillende schouwspellen, gevechten tussen Duitse soldaten en de Belgische Weerstand én andere geïmproviseerde acties. VZW Frontleven ’40-’45 heeft getracht alles zo getrouwheidsmogelijk voor te stellen om zo de bezoekers kennis te laten maken met de geschiedenis en bij te leren over het leven en laten van de Duitse troepen toen. Dit was voor vele bezoekers een unieke ervaring.  Zo werden de bezoekers geconfronteerd met typische burgerklederdracht uit de jaren ’40, de dagelijkse gang in het leven van een Duits soldaat én het Belgisch Verzet.

Hier bleef het niet bij. Het park werd versiert met verschillende borden zoals verkeersborden of gevaarsborden voor mijnen en vliegtuigen, obstakels tot en met een wachthuis. Geen details werden gespaard om de geschiedenis tot leven te laten komen.

Op 4 en 5 Oktober 2014 zal de geschiedenis opnieuw tot leven komen in Park den Brandt maar met nog méér belevenissen en troepen. Wees er zeker (terug) bij!

Mogen wij iedereen er op wijzen dat dit gebeuren onder historisch oogpunt en educatie georganiseerd is. 

Alle rechten voorbehouden © vzw Bunker en Vliegtuig Archeo Antwerpen | Links worden aangemoedigd