+32 474/28.76.38 Park den Brandt, Antwerpen (Ingang: Acacialaan)Atlantikwall | Luchtoorlog | V-Wapens

Geschiedenis komt tot leven 2014

3 & 4 Mei: Een eerste geslaagde editie!

Vooreerst dankt vzw Bunker en Vliegtuigarcheo Antwerpen de vzw Frontleven ’40-’45 voor hun medewerking en uitstekende organisatie om dit eerste evenement tot een goed einde te brengen. Het was een daverend succes,  honderden bezoekers mochten we aan het Bunkermuseum ontvangen. Nog meer bezoekers, waaronder ontelbare kinderen, ontdekten ook onze , speciaal voor dit evenement opengestelde, Hospitaal- en Manschappenbunkers!

Zij konden 2 dagen lang verschillende schouwspellen aanschouwen, gevechten tussen Duitse soldaten en de Belgische Weerstand en andere geïmproviseerde acties. VZW Frontleven ’40-’45 heeft getracht alles zo getrouwheidsmogelijk voor te stellen om de bezoekers kennis te laten maken met de geschiedenis en bij te leren over het leven van soldaten toen. Dit was voor vele bezoekers een unieke ervaring. Zo werden de bezoekers geconfronteerd met o.a. typische burgerklederdracht uit de jaren ’40, de dagelijkse gang in het leven van een Duits soldaat én het Belgisch Verzet.

Hier bleef het niet bij. Het park werd versiert met verschillende borden zoals verkeersborden of gevaarsborden voor mijnen en vliegtuigen, obstakels tot en met een wachthuis. Geen details werden gespaard om de geschiedenis tot leven te laten komen.

Absoluut voor herhaling vatbaar dus wees er volgende keer zeker (terug) bij!

Klik hier voor foto’s van dit evenement op de Frontleven website.

 

Oktober 2014

Klik hier voor foto’s van dit evenement op de Frontleven website.
Alle rechten voorbehouden © vzw Bunker en Vliegtuig Archeo Antwerpen | Links worden aangemoedigd